• elverum

  • °C
  • Heradsbygd

  • °C
  • Løten

  • °C
  • Sørskogbygda

  • °C

Doblet oppslutning for lokalradioene i Hedmark


Ferske lyttertall fra Kantar TNS viser at lokalkanalene til HedmarksRadioene AS har fått omlag dobbelt så mange lyttere fra 2016 til 2017. Raketten er HamarRadioen. 
Nye lyttertall fra Kantar TNS, som sammenligner perioden fra uke 26 til uke 35 i 2016 og 2017, viser at oppslutningen øker enormt for lokalkanalene til HedmarksRadioene AS. Selskapet driver HamarRadioen, ElverumsRadioen, SolørRadioen, TrysilRadioen og ØsterdalsRadioen. Alle kanalene øker, men HamarRadioen øker definitivt mest.
– I fjor da målingen ble gjennomført het kanalen Radio Exact, og vi overtok driften og byttet navn 1. februar i år. Navneendring og FM-slukking hos de nasjonale kanalene ser ut til å gjøre godt for oss, sier Bjørn-Martin Brandett, som er daglig leder i HedmarksRadioene AS.
Da målingen ble gjennomført i 2016 hadde Radio Exact 9.213 lyttere. I årets måling hadde HamarRadioen 22.744 lyttere. En økning på 147 prosent!
– At de nasjonale kanalene frivillig har slukket sine FM-sendere gir oss selvsagt en boost. Men jeg tror mange gjennom det oppdager at lokalradio i Hedmark har god kvalitet, og med knappe ressurser klarer vi å lage god og innholdsrik radio. Her får folk nyheter fra sitt nærområde, fylkesnyheter, nasjonale- og internasjonale nyheter i en fin miks, sier Brandett.
Prosentoppslutningen for HamarRadioen, ElverumsRadioen, SolørRadioen, TrysilRadioen og ØsterdalsRadioen er lavere enn de øvrige kanalene i undersøkelsen fordi disse hver kun dekker noen få av fylkets kommuner. De øvrige radiostasjonene har et nasjonalt/regionalt nedslagsfelt og blir derfor spurt i alle fylkets 22 kommuner.
Antallet respondenter i spesialundersøkelsen er også vesentlig lavere enn de ordinære kvartalsvise lytterrapportene, men gir en tydelig indikasjon på hvor dette bærer. De nasjonale kanalene vi kjenner fra FM-båndet taper stort i undersøkelsen.
Plass Navn Unike ukentlige lyttere
1. NRK P1 57.790
2. P4 43.924
3. HedmarksRadioene (samlet) 40.752
4. NRK P3 19.789
5. Radio Norge 18.664
6. NRK P2 13.354
7. Radio Metro 13.383